Begeleiding bij CHS self-assessment

Begeleiding bij Core Humanitarian Standard self-assessment

In de ontwikkelingshulpsector is CHS (The Core Humanitarian Standard on Quality and Accountability) hét nieuwe kwaliteitskeurmerk. Een standaard ontwikkeld door de organisaties zelf, die niet alleen eisen stelt aan hoe organisaties zijn ingericht, maar ook aan de projecten. En een certificering die sinds 2020 door belangrijk samenwerkingsnetwerk van Red een Kind, de Dutch Relief Alliance, vereist wordt. Een interne assessment was dus nodig.

Red een Kind vroeg Charity Impact om het traject te leiden. Van documentreview tot interviews met medewerkers, lokale partners en ontvangers van hulp op verschillende locaties in Kenia. CHS kijkt naar kwaliteit op alle niveau, dus ook op projectniveau. Luistert de organisatie echt naar de mensen aan wie ze hulp bieden? Kunnen zij aangeven wat ze van een project vinden?

Voor Red een Kind leverde het assessment een goed beeld op waar de organisatie al sterk in is en een verbeterplan om een aantal zaken de komende jaren nog verder te gaan verbeteren.

Peter over dit CHS-traject:
CHS is een spiegel, een kans om te zien wat je al erg goed doet en waar je organisatie nog in kan groeien. Het zegt echt iets over de kwaliteit van je organisatie en het werk dat je doet. Juist omdat de de deelnemers aan het project centraal staan’

World Vision voorbereid op externe audit

FPA-traject