Project tijdens de lockdown

Toch eten voor Keniaanse gezinnen in lockdown

Armere gezinnen in Kenia zijn voor hun inkomen afhankelijk van werk als dagloner of tijdelijke baantjes. Voor deze mensen betekent geen werk ook geen eten. De lockdown vanwege het coronavirus leidde ertoe dat ze hun baan – en dus hun inkomen – verloren

Ook bij Christ’s Hope, ontwikkelingsorganisatie in Afrika, konden de projecten niet doorgaan zoals normaal. Om toch iets te kunnen doen aan de aanwezige nood wilden ze een nieuw voedselproject starten voor ruim 400 gezinnen. Dit project kostte extra geld en Charity Impact werd gevraagd om financiering te zoeken. We boden een uitgebreid projectplan aan bij zes verschillende fondsen. Al snel kregen we de eerste reacties en maar liefst vijf fondsen wilden eraan bijdragen. Met bijna € 20.000,- is het project ondertussen volledig gefinancierd waardoor mannen, vrouwen en kinderen zonder inkomen zichzelf tijdens de lockdown toch van eten konden voorzien.

Jannetta Huisman (directeur Christ’s Hope):
“Peter stelt goede vragen en heeft snel inzicht in de situatie van projecten en van de organisatie. Hij werkt gestructureerd en efficiënt, heeft creatieve ideeën en is flexibel. De samenwerking ervaar ik als heel prettig!”  

€600.000 voor hulpverlening in Bangladesh

Financieringsaanvraag voor overheidssubsidie

Tear-Bangladesh -By Margreet Noordhof

Financiering via vermogensfondsen voor Bright Fame