Advies

  • Doet mijn organisatie (nog) wel echt waar we voor staan?
  • Kan ons werk en de besteding van fondsen niet effectiever en efficiënter?
  • Wat moeten we doen met alle (inter)nationale veranderingen?
  • Hoe kan ik onze pionierende stichting verder ontwikkelen én ons eigen karakter behouden?

Herkenbare vragen die jou als organisatiedirecteur, bestuurslid, of oprichter bezighouden? Dat is niet gek. In ons land met kritische Nederlanders én een enorm aantal stichtingen en goede doelen moet je goed weten wie je bent als organisatie. Wat is jullie unieke identiteit? Waar ligt je toegevoegde waarde? Als je dat effectief – en op een bij vandaag passende wijze – omzet in actie dan creëer je blijvende impact.

5 redenen om te kiezen voor organisatieadvies

Wat levert het jouw organisatie op? De belangrijkste redenen voor je op een rijtje:

  • ONTWIKKELING – van pionierende naar professionele organisatie
  • INZICHT – helderheid over jullie kern en visie
  • FRISSE INBRENG – sparren met een objectieve externe gesprekspartner
  • EFFECTIVITEIT – gezonde organisatie met focus op jullie missie
  • IMPACT – verandering in de levens van je uiteindelijke doelgroep

Succesvol = Samen. Daarom biedt Charity Impact geen pasklare oplossing, maar een procesleider. Een succesvol traject vraagt betrokkenheid van twee kanten.

 

Waarmee vergroot jij jouw impact?

> Strategie voor de toekomst

Sta je als organisatie open voor verandering? Ben je bereid om te leren, evalueren en na te denken over jullie koers? Om ons heen verandert zoveel, dat je als organisatie niet stil kunt staan. Hoe jullie het werk altijd deden, is niet hetzelfde als wat de komende jaren effectief is. Als je mensen in nood blijvend wilt helpen, denk dan samen met mij na over een toekomstgerichte strategie.

> Professioneel gecertificeerd

Zien jouw donateurs dat je betrouwbaarheid en ontwikkeling als organisatie belangrijk vindt? Een keurmerk draagt daar aan bij. Denk aan de Erkenningsregeling voor goede doelen van het CBF, HKZ voor zorgorganisaties of de Core Humanitarian Standards voor ontwikkelingswerk. Lastig hoe je die stap in professionalisering zet? Ik begeleid je van organisatiescan tot plan van aanpak naar uiteindelijke certificering.

> Inspelen op actuele thema’s

Actualiteiten of veranderende wetgeving zijn niet los te zien van jullie organisatie. Met sommigen, zoals een aangepaste privacywet, moet je wel aan de slag. Andere actuele thema’s zijn potentiële kansen. Duurzaamheid als mogelijkheid om aan te sluiten bij je achterban. Integriteitsschandalen als herinnering om je af te vragen hoe jullie daarmee omgaan. Ik spar graag met je om jullie organisatie in dit soort thema’s te laten groeien.

Ruud van Hal besloot dat het voor zijn praktijk Setar tijd was voor professionalisering van zijn pioniersorganisatie. Stichting Tearfund besefte dat ze om haar visie waar te maken, kritisch moest kijken naar de landen waar ze werkte. Benieuwd wat organisatieadvies Setar en Tearfund opleverde? 

Charity Impact stimuleert non-profit tot professionalisering.

Voorbeeld klantcases